Пливачка такмичења

Објављено: 3. децембра 2022.

Пливачка такмичења одржавају се током читаве године и представљају прилику да пливачи тестирају своје вештине, поставе личне рекорде, док је за тренере један од начина за праћење њиховог напретка. Главни циљ такмичења ипак није надметање, већ грађење такмичарског, тимског и спортског духа, те дружење и путовања. Такмичењима могу да присуствују родитељи и сви заинтересовани, а брига о детету је на тренеру. Њихова задатак је да кроз квалитетан и креативан тренинг припреме младе пливаче за домаћа или интернационална надметања. Такмичења су и одлична прилика да се уз постизање појединачних и групних победа крене у стварање озбиљне пливачке каријере.

Кодекс понашања:

Приликом доласка на договорено место, родитељи своје дете предају тренеру са свим стварима са којима је дете дошло и он преузима бригу о детету. Родитељ је у обавези да препусти даљу надлежност тренеру и не врши притисак на дете било позитиван или негативан јер то може врло негативно утицати на њих. Обавеза родитеља је једино да финансијски регулишу своје обавезе везане за пут и трошкове такмичења, те припреме адекватну и неопходну опрему за пливаче. Док су мечеви у току, на базену је дозвољен приступ само такмичарима и тренерима.

Неопходна опрема:

– Два купаћа костима (најмање)
– Пешкир или баде мантил
– Папуче за базен
– Капа
– Пливачке наочаре
– Фен за косу
– Гумица за косу (уколико дете има дугу косу)

Дисквалификација:

Дисквалификација на пливачким такмичењима настаје када пливач прекрши одређено правило:

изведе неправилан старт
извођење неодговарајућег окрета
пропуштање додира са обе руке или ноге на плочу при крају базена

*Пливач неће знати да је дисквалификован до завршетка трке а тренер ће поразговарати са пливачем о томе шта се заиста догодило и утицати на спречавање поновног настајања исте грешке

*Уколико приметите Ви као родитељи да је дете извело покрете који ће га дисквалификовати, не паничите, већ сачекајте да се такмичење заврши и не грдите своје дете. Грешне се дешавају и некада на њих није могуће утицати. Похвалите га да је ипак било успешно, и да је то мала грешка коју ће успешно поправити следећег пута, јер ипак је важно учествовати.

Љутице Богдана 1А

О нама

Пливачки клуб Црвена звезда има вишедеценијску традицију рада и многобројне успехе на такмичењима. Млади пливачи имају прилику да се развијају у одличним условима кроз рад са искусним тренерима.

Школа пливања

Пливање је идеалан начин за развијање духа и тела код младих. Наш пливачки клуб пружа могућност да се овим спортом дете бави рекреативно, али и припреми за професионалну каријеру.