Kalendar takmičenja 2019

<<  <  July 2020  >  >>
 Mo  Tu  We  Th  Fr  Sa  Su 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

________________________

Treneri kluba:

Prof. Njegovan Snežana
Prof. Bojić Ana 
Aleksandra Beserovac
Simić Aleksandar
Sandić Aleksandar
Milošević Miloš

Brojač poseta

7127119
Danas
Juče
Ove nedelje
Prošle nedelje
Ovog meseca
Prošlog meseca
Ukupno
15995
47341
111714
6857412
63336
696343
7127119

02-07-2020 08:54
 
 Kontakt podaci
 _______________________
Sedište kluba:
SD Crvena Zvezda
Ljutice Bogdana 1a, Beograd
Tel/fax: 011/2661-872
011/4033-965
 _______________________
Skype: plivacki.crvenazvezda
 _______________________
Sekretar kluba:
Ana Bojić
Tel: 060/5057980
 _______________________
Broj računa:
UniCredit
Bank-Beograd 170-875-08
 _______________________
Radno vreme kancelarije:
Od pon - pet od 09-16h

upis novih clanova 2019

10 snažnih citata za dodatnu motivaciju plivača

10 dodatbih citata za motivaciju plivaca

Ponekad jednostavni citati mogu omogućiti plivaču dodatno sticanje motivacije, sprečiti apatiju i pružiti dodatan podstrek za dalje uspehe. U nastavku ovog teksta pružamo vam mogućnost da pročitate i zapamtite neke od 10 citata koje smo izdvojili za vas kako bi vas inspirisali na pronalaženje dodatne motivacije.

1. Put do uspeha vodi kroz 99% neuspeha - Bendžamin Frenklin

- Ovaj citat podrazumeva da ne treba da se plašite neuspeha kako u sportu tako i u životu. Ljudi su skloni da neuspehe posmatraju kao fatalne, što predstavlja samo po sebi veliku grešku. Neuspehe trebamo posmatrati kao vodiče, navigacione svetionike koji nam ukazuju na to šta funkcioniše a šta ne, to jest u kojim oblastima smo jaki, a ukojim slabi i šta bi trebali da popravimo.Umesto da živite karijeru sportiste koji se kloni neuspeha po svaku cenu, trebalo bi da ga posmatrate kao sastavni deo vašeg eventualnog uspeha i kao period učenja i sticanja novih iskustva. Nikada ne dozvolite da vas strahovi preovladaju, jer nije važno koliko puta ste napravili grešku u nečemu, već šta ste iz nje naučili i kako ćete tokom sledećeg puta odreagovati.

2. Prigrlite naporan rad - Ray Lewis

- Pobede i gubici dolaze i prolaze, ali niko ne govori o uloženom trudu i naporu. Za većinu stvari koje su direktno povezane sa nama i u kojima želimo da uspemo potrebna je određena vrsta napora i borbe. Da li ste čuli nekada da naporan rad donosi i rezultate. Ne plašite se zalaganja i pružanja maksimuma od sebe u onome što radite, jer samo na takav način možete ostvariti i pravi uspeh. Zapamtite, niko ne može uraditi vaš posao umesto vas, a pošto ga radite za sebe, uradićete ga najbolje što umete.

3. Spoznajte nedaće sa osmehom na licu - William Shakespeare

- Tokom plivačke karijere pa i u životu naćićete se u mnogo različitih situacija koje će želeti da stanu na put ka vašem uspehu. Zapamtite da uspeh ne dolazi slučajno i da za krajnji ishod ste uglavnom i najvećim delom prvenstveno vi zaslužni. Neklonite zbog nekoliko problema koji su se našli na vašem putu ka uspehu, zastanite na trenutak, proverite gde ste to zapeli i šta možete da popravite i uzdignutom glavom krenite dalje.

4. Uživajte u trenutku - Emily Dickinson

- Svakim danom sticaćete nova iskustva i veštine, kako u plivanju tako i u svom životu. Svaki trenutak je pogodan za učenje i poboljšanje samog sebe. Uvek iskoristite sve mogućnosti koje se nalaze oko vas, jer je pitanje da li ćete se naći ponovo u nekoj sličnoj situaciji. Bez obzira da li odlazite na trening, takmičenje, u park ili sa ocem na utakmicu, svaki ovaj trenutak nosi sa sobom nešto jedinstveno i neponovljivo, ne propuštajte ga.

5. Imajte uvek dovoljno samopouzdanja u sebe - A.A. Milne

- Ponekad, iako smatramo da smo spremni za određeni trenutak, nešto u nama misli drugačije i umanjuje nam samopouzdanje. Često verujemo pak da nismo dovoljno sposobni, talentovani ili da čak nešto i ne zaslužujemo. Obećajte nam da nikada nećete pocenjivati samoga sebe, pred vama je život i tek ćete shvatiti zašta ste vi u stvari i zaista sposobni. Gledajte na to kao na penjanje uz merdevine, za svaki sledeći stubac morate napraviti prave pokrete tela kako bi se peli višlje. Nastojte da se kontinuirano penjete sigurni u sebe, kako bi na kraju uvideli da ste i nadmašili svoja očekivanja.

6.Napravite za trenutak pauzu i nastavite kada budete ponovo spremni - Steve Jobs

- Svako od nas je ljudsko biće od krvi i mesa koje je podložno umoru, iscrpljenosti i dostizanju platoa kada ma šta radili, jednostavno uvek ostajemo u mestu. Kada osetite da se bliži ovakav trenutak vreme je da se povučete, duboko udahnete i izaberete jednu stvar koja je najvažnija za vas u datom trenutku. Ključ uspeha leži u fokusiranju na jednu a potom i na sledeću važnu stvar u vašem životu kako bi svaka od njih mogla biti uspešno obavljena i imala svog smisla. U suprotnom bićete zatrpani obavezama, od kojih ni jedna od njih neće biti obavljena.

7. Volećete ko ste postali na putu ka ostvarivanju ciljeva u vašem životu - Goethe

- Elitni plivači i osvajači velikih turnira, mesecima i godinama pre njihovog osvajanja ponašali su se kao prvaci iako to još uvek nisu bili. Oni su bili ti koji su prvi ulazili a poslednji izlazili iz bazena. Tokom svakog sledećeg treninga obraćali su pažnju na svoje slabosti i mane i radili na tome da ih poprave kako bi usavršili svoj stil plivanja. Na kraju dana morate shvatiti da kao što smo i ranije naveli ogromno zalaganje i veliki trud se u životu uvek isplati. To je sve sastavni deo puta za stvaranje jednog šampiona, a ne samo njegovih ostvarenih rezultata na semaforu.

8. Akcija uvek treba da sledi nakon planiranja - C.G. Jung

- Svako od nas ima određene planove na polju života ili sporta kojim se bavi. Svako od nas ima realne ali i nerealne želje koje bi voleo da ostvari. Razlika između onih koji ostvaruju svoje ciljeve i onih koji žive u svojim snovima jeste akcija. Bez obzira šta ste isplanirali za danas, sutra ili mesec dana, ukoliko to ne sprovodite, vaš plan nema smisla. Ne ostavljajte stvari za sutra, uradite ih danas i bićete zahvalni sebi sutra.

9.Bogatstvo leži u pomaganju drugima da ostvare svoj puni potencijal - Arthur Ashe

- Bez obzira da li ste savršeni u određenoj tehnici plivanja, umete da crtate bolje od drugih, pevate ili svirate, znate odlično matiš, ne budite sebični i ne zadržavajte svoje veštine samo za sebe. Uvek pomozite drugaru pored sebe, bodrite ga, vi ste svi u jednom klubu, posmatrajte ga kao jednu veliku porodicu gde vlada prijateljstvo i sloga i gde su svi za jednog i jedan za sve.

10. Ukoliko smisleno i sa uživanjem radite stvari oko sebe, uspeh će prirodno doći

- Ne možete biti bezvoljni, površno raditi stvari i očekivati uspeh kao krajnji ishod. Biti veliki i uspešan na svim poljima je dnevni cilj, nešto što nas čini da budemo angažovani kako u bazenu tako i van njega (u školi, na radnom mestu itd.). Širite svoje vidike, budite usredsređeni, i očekujte ozbiljno ostvarenje uspeha.

<script data-ad-client="ca-pub-5965861227467993" async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>

Copyright © 2017 Plivački klub CRVENA ZVEZDA Beograd Powered by Nikola Lukić